Mestertræner Ebbe Skovdal er død

Brøndby-legenden Ebbe Skovdahl er død i en alder af 75 år efter længere tids sygdom.

Ebbe Skovdahl er den mest vindende Brøndby-træner gennem tiden med fire danske mesterskaber – heraf tre i Superligaen – og tre pokaltitler. Skovdahl førte også Brøndby til succes i Europa, og for 25 år siden sendte klubben blandt andet den engelske storklub Liverpool ud af UEFA Cup’en.

Brøndbys tidligere bestyrelsesformand, Per Bjerregaard, hylder Ebbe Skovdahl:

– Først og fremmest var Ebbe et ganske vidunderligt menneske. Hans menneskelige egenskaber var fantastiske og han var altid godt selskab. Det var gennem Finn Laudrup at Brøndby IF og Ebbe Skovdahl lærte hinanden at kende, siger Bjerregaard til klubbens hjemmeside.

– Da Finn Laudrup kom til Brøndby IF som træner, var Ebbe Skovdahl en af de spillere som kom til klubben. Ebbe var med til at spille klubben op igennem rækkerne og da Ebbe så stoppede som aktiv spiller blev han træner for vores 3. hold.

– I årene efter prøvede Ebbe så kræfter som træner i et par andre klubber, og her gjorde han det så godt, blandt andet i Brønshøj, at vi fik Ebbe tilbage til klubben i 1986 og det har vi aldrig fortrudt.

– Han var en utrolig dygtig træner som dyrkede det aggressive presspil som blev Brøndby IF’s varemærke i de år. Vi vil alle savne ham, siger Per Bjerregaard.

Ebbe Skovdal var også med mindre succes træner for Benfica, Vejle BK, Aberdeen, og BK Frem.

P